Perjantaiaamuna oli minun kohdallani ensimmäinen aamu kun ilmassa tuoksui kevät. Puoli kahdenksan aikoihin bussille kävellessäni nautiskelin auringosta ja mietin että aamu juuri sellainen jonka mielessäni yhdistän pääsiäiseen ja kurkien huutoon. Aika lähellä täydellistä, kun ottaa vielä huomioon että töitä on perjantaina 4 (neljä!!) tuntia ja sitten koittaa vapaus kahdeksi viikoksi.
Torstai-iltana leivoin töihin lomapullaksi kolmen suklaan juustokakun. Pohjaksi tein ihan perus kääretorttupohjan (4 munaa, 1,5 dl sokeria, 1 dl vehnäjauhoja, 0,75 dl perunajauhoja ja 1 tl leivinjauhetta. 225ºC:ssa 5-7 minuuttia) jonka kostutin appelsiinimehulla.
Täytteeseen tuli 500g mascarponejuustoa, 6 dl kermaa, 1 tumma-, maitosuklaa- ja valkoinen suklaalevy ja 9 liivatelehteä. Laitoin ensin 3 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi ja vispasin 2 dl kermaa ja sekoitin siihen noin 1/3 osan juustosta. Sulatin tumman suklaan vesihauteessa ja lisäsin sen kerma-juustomassaan. Liivatelehdet liuotin kiehuvaan veteen jota jäähdyttelin pikkasen ennen lisäämistä seokseen. Seoksen kaadoin pohjan päälle ja laitoin jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun tein saman ensin maitosuklaalle ja sitten valkoiselle suklaalle. Kakun koristelin kolmilla erilaisella suklaalastuilla (tumma, maitosuklaa ja valkoinen suklaa) jotka tein perunankuorimaveitsellä. Perjantaina pitääkin sitten vain jännittää hyytyikö kaikki kerrokset. Kakun ohjeen nappasin täältä.
Meinasin muuten liukastua kakkuni kanssa bussille kävellessäni ja se olis ehkä pikkasen harmittanut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti