sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Eipä taas mennyt niin kovin hienosti


Siis toi meidän hääpäivä joka oli R:a lainatakseni 24. Jos kumpikin on ollut naimisissa 12 vuotta niin yhteensä siitä tulee 24. Huhtikuussa on sitten vissiin hopeahääpäivä.
R tuli hakemaan mua töistä ja käväistiin kaupassa. Autoon päästyämme hoksasin etten ollut huomannut ostaa mitään lauantain iltapäiväksi. Ajattiin sitten hääpäivän kunniaksi ulos syömään Niittykummuun Snackyyn ja syötiin hampurilaiset autossa parkkipaikalla. Kotona R valitteli huonoa oloa, mutta lähti kuitenkin saunaan. Saunasta päästyämme R mittasi kuumee ja sitä olikin 38,6ºC. Koska munkaan olossa ei ollut kehumista nukkumaan mentiin jo puolenyön paikkeille.



Laitoin ennen saunaan menoa broileripadan uuniin. Ohje on vähän sovellettu sieltä ja täältä (pääasiassa kuitenkin Yhteishyvästä). Tuohon meidän versioon tuli:



Erivärisiä paprikoita huuhdotaan ja pilkotaan melko isoiksi paloiksi vuoan pohjalle
N 1 kg broilerin rintafileitä, leikellään reilun kokoisiksi paloiksi paistetaan vähän aikaa pannulla että saavat vähän väriä
1 pkt pekonia, leikellään palasiksi ja paistetaan
1 rasia portobellosieniä, leikataan siivuiksi ja paistetaan pekonin rasvassa
Aurinokuivattuja tomaatteja n. 10 kpl, leikellään palasiksi
1 pkt Aurajuustoa
3 prk ruokakermaa siihen sekoitetaan 6 tl dijon sinappia
mustapippuria
suolaa

Vuoka oli kolmisen tuntia 175ºC uunissa. Lisänä oli riisiä.

Sunnuntaina olin sentään kunnon vaimo ja tein aamupalaksi vohveleita. Tuli hyviä vaikka unohdinkin ostaa vaahterasiirapin. Lisäkkeenä oli mansikkahilloa ja kermavaahtoa. (ohje täältä)

Vohvelit
3

kanamunaa
4
dl
maitoa
1
dl
kivennäisvettä
4
dl
Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja                       
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sokeria
50-100
g
voisulaa tai kermaa
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Lisää voisula tai kerma. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista vohvelipannulla vohveleiksi. Tarjoile kuumina esim. mansikoiden tai mansikkahillon ja kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti