perjantai 2. huhtikuuta 2010

Pitkäperjantai


Odottavan aika on pitkä ja varsinkin pitkäperjantaina. Oon aamuyhdeksästä (heräämisestä) asti odottanut ja odottanut
a) pikkusiskoani ja hänen avomiestään tänne Espooseen ja
b) iltaa ja sitä että mennään pikkuveljeni ja hänen vaimonsa ja pikkusiskoni ja hänen avokkinsa ja
R:n kanssa Cantina Westiin syömään.

R varmaan tuntee jo minut ja sen kuinka vaikeeta odottaminen on minulle ja R veikin minut Korkeasaareen. Siellä kului aikaa kolmisen tuntia. Kissaeläimet oli tosi aktiivisia. Karhutkin oli herännyt.

Kotona leivoin mustikka-valkosuklaapiirakan ( http://kliivia30.vuodatus.net/blog/1426032/mustikka-valkosuklaapiirakka/) ja marenkipohja Pavlovaan (http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=1735&rname=papaija-pavlova)
"Mustikka-valkosuklaapiirakka
Pohja:

100 g voita
0,5 dl sokeria
1 muna
1 dl kaura-ruis-hiutaleita (käy 4 viljan tai kaura-hiutaleet)
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 dl mustikoita pakkasesta
2 rkl perunajauhoja
2-3 rkl sokeria

1 prk kermaviiliä
1 muna
0,5 dl sokeria
n. 70 g valkosuklaata rouhittuna

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, vatkaa sekaan muna. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja esipaista n. 5 min. Sekoita keskenään mustikat, perunajauhot ja sokeri. Lisää puolet seoksesta pohjan päälle. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja valkosuklaa. Levitä mustikoiden päälle. Lisää päälle loput mustikat ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Tarjoillaan haaleana tai jäähtyneenä. Nam!"

"PAPAIJA-PAVLOVA

(12 annosta, à 115 g)

Ainekset:

Papaija-pavlova

Iso reseptikuva

6 valkuaista
3 dl sokeria
2 tl maissitärkkelysjauhoja tai perunajauhoja
1 1/2 tl omena- tai valkoviinietikkaa

Täyte
1 tlk (425 g) Pirkka punaisia papaijapaloja
1/2 (n. 500 g) hunajameloni
2 sharonia tai kakia
3 dl Pirkka kuohu- tai vispikermaa

1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri kolmessa erässä vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita maissitärkkelysjauhot viimeiseen sokerierään ja vatkaa seos vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi etikka.

2. Piirrä leivinpaperille ympyrä lautasen avulla (halkaisija 24 cm). Lusikoi tai pursota marenkiseos leivinpaperille ympyrän sisään niin, että marenki jää reunaltaan hieman korkeammaksi. Paista 125 asteessa 1 1/2 tuntia. Anna marengin jäähtyä.

3. Valuta papaijat hyvin. Poista siemenet hunajamelonista ja kuori se. Leikkaa puolet melonista ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä ja toinen puoli kuutioiksi taiohuiksi lohkoiksi. Puolita ja viipaloi sharonit (kuori ne halutessasi).

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä se jäähtyneen marengin päälle. Koristele pavlova paloitelluilla hedelmillä ja ruusukkeiksi kiedotuilla hunajameloniviipaleilla."



Ai niin aamulla kävi vahinko, Feeluniquelta oli tullut sähköpostia että niillä on pääsiaisen ajan kaikki -10% ja kattelin tuotteita ja tavallaan vähän vahingossa tilasin 57 punnalla juttuja (muotoilutuotteita ja Lancomen ripsarin ja 3 huulirasvaa ja jalkavoiteen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti