lauantai 18. huhtikuuta 2015

possun ulkofile uunissa

Ja lisää ruokaohjeita. Minulla on juuri tällä hetkellä liha uunisa ja perunat on kuorittu muusia varten.
Ohje täältä

POSSUNFILETTÄ UUNISSA
n. 1 kg porsaan ulkofilettä
mustapippuria myllystä
suolaa
voiteluun:
1 rkl Dijonin sinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl soijakastiketta
kastikkeeseen:
paistinliemi
kermaa
(suurustetta)

Ota liha huoneenlämpöön ainakin tuntia ennen kypsentämistä. Laita uuni lämpenemään 125 C. Sekoita voiteluliemen ainekset keskenään.
Paista possunfileen pinnat kiinni  rasvattomalla pannulla. Nosta file pienehköön uunivuokaan ja sivele se kauttaaltaan voiteluliemellä. Laita lihalämpömittari paikoilleen ja aloita kypsentäminen. Valele lihaa ajoittain valeluliemellä ja kaada se lopuksi lihapalalle kokonaan.
Kun possunfileen sisälämpötila on 70 C, ota liha uunista ja kääri se vaikkapa folioon vetäytymään. Kaada paistoliemi pieneen kattilaan ja huuhtaise vielä paistovuoka kuumalla vedellä, kaada kattilaan. Nosta keitos kiehuvaksi ja lisää kermaa niin paljon, että saat haluamasi maun kastikkeelle. Keittele miedolla tulella kunnes kastike sakeutuu sopivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti