Ja lisää ruokaohjeita. Minulla on juuri tällä hetkellä liha uunisa ja perunat on kuorittu muusia varten.
Ohje täältä
POSSUNFILETTÄ UUNISSA
n. 1 kg porsaan ulkofilettä
mustapippuria myllystä
suolaa
voiteluun:
1 rkl Dijonin sinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl soijakastiketta
kastikkeeseen:
paistinliemi
kermaa
(suurustetta)
Ota liha huoneenlämpöön ainakin tuntia ennen kypsentämistä. Laita
uuni lämpenemään 125 C. Sekoita voiteluliemen ainekset keskenään.
Paista possunfileen pinnat kiinni rasvattomalla pannulla. Nosta file
pienehköön uunivuokaan ja sivele se kauttaaltaan voiteluliemellä. Laita
lihalämpömittari paikoilleen ja aloita kypsentäminen. Valele lihaa
ajoittain valeluliemellä ja kaada se lopuksi lihapalalle kokonaan.
Kun possunfileen sisälämpötila on 70 C, ota liha uunista ja kääri se
vaikkapa folioon vetäytymään. Kaada paistoliemi pieneen kattilaan ja
huuhtaise vielä paistovuoka kuumalla vedellä, kaada kattilaan. Nosta
keitos kiehuvaksi ja lisää kermaa niin paljon, että saat haluamasi maun
kastikkeelle. Keittele miedolla tulella kunnes kastike sakeutuu
sopivasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti