Tänään on täydellinen velttoilupäivä. R meni töihin aamulla kahdeksan aikoihin ja siitä asti olen vaan ollut. Sen verran riisuin pyjaman ja puin kunnon vaatteet päälle että kävin pihalla viemässä roskikseen roskat ja maitopurkkipahvit ja poikkesin kaupassa ostomassa mehua ja jogurttia. Tukalle en kyllä tehnyt muuta kun vedin pipon päähän. Se hyvä puoli tässä talvessa on ollut että pipolla on selvinnyt monesta tukan laittamisesta, toisaata pipo on kyllä tuhonnut ainakin yhtä monta vartin operaatiota.
Sää oli parisen astetta plussan puolella ja iltapäivällä alkoi satamaan räntää.
Sain sentään lakanat vaihdettua. inkähän takia sitäkin tulee tehtyä niin harvoin, noin parin kuukauden välein, vaikka puhtaissa lakanoissa on ihana nukkua.
Siihen lihapullavuokaan palatakseni. Kuullotan kattilassa sipulia ja valkosipulia. Kun ne ovat pehmenneet lissän joukkoon 2 purkkia tomaattimurskaa, vähän suolaa ja pippuria, rakastan muuten joululahjaksi saamaani Peugeotin pippurimyllyä, se on vaan niin täydellinen. Keitetään puolisen tuntia pienellä niin että murska menee kokoon. Joukkoon lisätään 2 punttia basilikaa. Sillä aikaa kun kastike keittyy kokoon tehdään lihapullat. Teen ihan perustaikinan, minun lihapulliini tulee korppujauhoja, maitoa, soijakastiketta, pippuriseosta, jauhelihamaustetta, jauhelihaa ja kananmunaa. Soija korvaa suolan. Teen pullista pienehköjä. Paistan pullat pannulla. Laitan kastikeen uunivuoan pohjalle ja sen päälle laitan lihapullat. Lihapullien pinnalle revin mozzarellaa ja raasta parmesania. 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi niin että pinnasta tulee kauniin ruskea. Tarjoilu spagetin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti