
Sunnuntaina ei tehty yhtään mitään järkevää, tai katsoin Harry Potter ja puoliverisen prinssin.
Maanantaina ja tiistaina ei niin mitään. Kaupassa käytiin ostamassa lihapullavuoka-ainekset ja pesuaineita. Tein ensimmäistä kertaa lihapullat käyttäen ranskalaista sipulikeittoa.
Taikinaan tuli siis: 2 pussia ranskalaista sipulikeittoa, 2 prk kermaviiliä, noin desi korppujauhoja. Sekoitetaan ja annetaan turvota. Lisätään mausteet (laitoin pippuriseosta, korianteria ja juustokuminaa), jauhelihaa 750g ja 3 kananmunaa. Taikinasta tuli melko löysää, ehkä 2 kananmunaa olisi riittänyt. Tein lihapullia ja laitoin uuniin 225ºC noin 20 minuutiksi.
Sillä aikaa kun lihapullat oli uunissa tein tomaattikastikkeen; sipulit (3) ja 1 yksikyntinen valkosipuli öljyyn kuullottumaan. Lisätäään 2 prk tomaattimurskaa, keitetään kokoon noin 15 minuuttia, maustetaan mustapippurilla ja suolalla ja lisätään 2 punttia hienonnettua basilikaa. Lihapullat laitetaan uunivuokaan, tomaattikastike päälle. Tomaattikastikkeen päälle mozzarellaa (laitoin 2 palloa) ja parmesanraastetta. Ja koko komeus uuniin 200ºC noin 20-30 minuutiksi, eli kunnes juusto on sulanut ja kauniin kullanruskeaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti