tiistai 21. syyskuuta 2010

Ohi syyskuun...

Ajatella että syyskuukin on jo pitkälti yli puolen välin. Melko syksyisiä ilmojakin on jo ollut, maanantaina aamu oli kuulaanviileä ja tiistaina taas tuli vettä kuin aisaa. Perjantaina meillä töissä kävi pikkutyttö joka sanoi isälleen että kohta on joulu ja joulupukki tulee. Optimismia.

Sunnuntaina ei tehty yhtään mitään järkevää, tai katsoin Harry Potter ja puoliverisen prinssin.

Maanantaina ja tiistaina ei niin mitään. Kaupassa käytiin ostamassa lihapullavuoka-ainekset ja pesuaineita. Tein ensimmäistä kertaa lihapullat käyttäen ranskalaista sipulikeittoa.
Taikinaan tuli siis: 2 pussia ranskalaista sipulikeittoa, 2 prk kermaviiliä, noin desi korppujauhoja. Sekoitetaan ja annetaan turvota. Lisätään mausteet (laitoin pippuriseosta, korianteria ja juustokuminaa), jauhelihaa 750g ja 3 kananmunaa. Taikinasta tuli melko löysää, ehkä 2 kananmunaa olisi riittänyt. Tein lihapullia ja laitoin uuniin 225ºC noin 20 minuutiksi.


Sillä aikaa kun lihapullat oli uunissa tein tomaattikastikkeen; sipulit (3) ja 1 yksikyntinen valkosipuli öljyyn kuullottumaan. Lisätäään 2 prk tomaattimurskaa, keitetään kokoon noin 15 minuuttia, maustetaan mustapippurilla ja suolalla ja lisätään 2 punttia hienonnettua basilikaa. Lihapullat laitetaan uunivuokaan, tomaattikastike päälle. Tomaattikastikkeen päälle mozzarellaa (laitoin 2 palloa) ja parmesanraastetta. Ja koko komeus uuniin 200ºC noin 20-30 minuutiksi, eli kunnes juusto on sulanut ja kauniin kullanruskeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti