perjantai 10. syyskuuta 2010

Viiksillä vai sinapilla?

Noloin (ainakin tietääkseni) kielellinen kömmähdys Lontoossa oli kun tilasin R:n hodarin viiksillä. Kai sitä kellä tahansa mennä mustard ja mustache sekaisin... Tajusin mokan kun kiskan myyjätyttö korjasi lausumaani ja tilasin sitten oman hodarini pelkästään ketsupilla =).

Torstaina tuli se noin viikko sitten tilattu Ellos paketti. Sieltä tuli 1 mekko (ok), legginsit ja pari paitaa. Ei tarvinnut palauttaa mitään.

Perjantaina töiden jälkeen leivoin Jonnan blogista napatun suklaamoussekakun. Se on nyt hyytymässä jääkaapissa, päästään huomenna maistamaan.

"Suklaamoussekakku
Pohja:
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,75 dl juoksevaa margariinia
1 1/4 dl vehnäjauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää seokseen juokseva margariini ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa suunnilleen 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
Suklaamousse:
3 liivatelehteä
175 g tummaa suklaata
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
Laita liivatelehdet pehmenemän kylmään veteen. Anna suklaan sulaa vesihauteessa. Vaahdota valkuaiset kulhossa kiinteäksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja sokeri toisessa kulhossa. Sekoita vaahdot keskenään. Lisää sulanut suklaa ja keltuaiset. Liuota pehmenneet liivatteet noin. kolmeen ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Lisää liivateseos suklaiseen vaahtoon. Sekoita hyvin. Levitä jäähtyneen kakkupohjan päälle ja heitä jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
Raasta valmiin kakun päälle suklaata."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti