
On se hassua miten auringonpaiste voikin piristää niin paljon. Olin tänään viemässä roskia kun tajusin että ulkonahan paistoi aurinko. Lähdin siltä seisomalta tekemään pienen kävelylenkin. Näytin varmaankin aika idiootilta hymyillessäni leveästi virttyneissä verkkareissa ilman käsineitä. Pipo sentään oli, en ollut nimittäin kammannut tukkaani koko päivänä.
Keittiökokeilut jatkuivat, tällä kertaa intialaisella: kanaa tikka masala ja naan-leipää (ohjeet täältä ja täältä). Tuli ihan syötävän hyvää.
Kanaa tikka-masala
1 rkl jogurttia
2 rkl tikka-mausteseosta (Prismassa ei ollut kuin tandori-mausteseosta, joten sitä sitten)
500 kanan rintapaloja
Kastike:
200 g paseetattua tomaattia
1 rkl inkivääriraastetta
3 valkosipulinkynttä
1 rkl hunajaa tai 1 tl ruokosokeria
½ tl chilijauhetta
1 rkl sitruunamehua
2 dl kermaa
1 tl sarviapilan siemeniä jauhettuna
suolaa ja pippuria
Paloittele kana reiluiksi varraspaloiksi ja laita marinoitumaan jogurtin ja tikka-mausteen kanssa vähintään pariksi tunniksi.
Asettele kanat varrastikkuihin ja laita 270C uuniin 11 minuutiksi. Grilliuuni on vielä parempi. Palojen pinta saa jopa hiukan hiillostua.
Laita sillä välin kastikeainekset kattilaan ja ala keitellä kasaan, n. 20 min.
Lisää lopuksi grillatut kananpalat kastikkeeseen ja hauduttele 5 minuuttia.
Tarkista maku ja nauti.
Naan-leipä
Tarvitset:
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
1 tl suolaa
3-4 tl sulatettua voita t. margariinia
1 tl leivinjauhetta
2/3 dl maustamatonta jogurttia
2/3 dl maitoa
Taikinan valmistus:
Sekoita jauhot, sokeri, suola ja 2 tl sulatettua voita yhteen astiassa.
Tee taikinan keskelle kuoppa, ja kaada kuoppaan leivinjauhe ja jogurtti.
Anna seistä ½ minuutin ajan.
Tee taikinasta pehmeää lisäten maitoa vähitellen. Vaivaa hyvin nyrkillä painellen.
Lisää vielä 1-2 tl sulatettua voita ja vaivaa taikinaa uudelleen.
Peitä taikina märällä liinalla ja aseta se lämpimään, vedottomaan paikkaan. Anna taikinan olla 1 ½ tunnin ajan.
Painele taikinaa uudelleen nyrkillä, ja anna sen siesta toiset 1 ½ tuntia.
Leivonta:
Jaa taikina 4 yhtä suureen osaan ja kauli pallot n. 13cm pitkiksi, kolmionmuotoisiksi leiviksi. Kaulimiseen voi käyttää hieman vehnäjauhoja.
Aseta leivät uunin ritilälle 250 asteeseen n. 5 minuutiksi tai kunnes leivät ovat kypsiä. Käännä leivät puolivälissä toisin pain. Kypsässä leivässä on muutama vaaleanruskea laikku.
Sivele valmiille naaneille sulaa voita t. margariinia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti