Perjantaina leivoin pääsiäisen kunniaksi persikkapiirakan (ohje täältä):
Persikkapiiras
POHJA:
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
(Laitoin lisäksi noin teelusikallisen kardemummaa)
TÄYTE:
persikan puolikkaita
1 tlk maitorahkaa
1/2 dl persikanlientä
2 munaa
1/2 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sitruunan mehua
2 tl vaniljasokeria
Margariini ja sokeri vaahdotetaan. Muut ainekset lisätään ja sekoitetaan. Taikina painellaan voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Persikanpuolikkaat paloitellaan ja ladotaan phjan päälle. Täytteen ainekset sekoitetaan ja kaadetaan persikoiden päälle. Paista torttu 200 asteessa noin 30 minuuttia.
TÄYTE:
persikan puolikkaita
1 tlk maitorahkaa
1/2 dl persikanlientä
2 munaa
1/2 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sitruunan mehua
2 tl vaniljasokeria
Margariini ja sokeri vaahdotetaan. Muut ainekset lisätään ja sekoitetaan. Taikina painellaan voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Persikanpuolikkaat paloitellaan ja ladotaan phjan päälle. Täytteen ainekset sekoitetaan ja kaadetaan persikoiden päälle. Paista torttu 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti