Makeat
Suklaamarengit
3 valkuaista
2 1/2 dl sokeria
70 g suklaata
Sulata suklaa. Vatkaa valkuaiset ja
sokeri vesihauteen päällä vaahdoksi. Vatkaa niin kauan, että sormien
välissä vaahtoa kokeillessa sokerin kiteet ovat sulaneet. Nosta kulho
pois vesihauteen päältä ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on jäähtynyt
(noin 10 minuuttia). Kun massa on paksua valkoista vaahtoa Kaada
vaahdon päälle jäähtynyt sulatettu suklaa. Kääntele varovasti massaa
lastalla, mutta älä liikaa, jotta suklaa ei sekoitu koko massaan ja tee
siitä kokonaan vaaleanruskeaa.
Nostele leivinpaperin päälle isolla
kauhalla tai kahdella lusikalla kekoja. Nämä olivat sen kokoisia, että
tällä reseptillä sain aikaiseksi 7 suurta suklaamarenkia. Paista 130
asteessa noin 50 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti