maanantai 24. marraskuuta 2014

Suklaamarengit

Tällaisia tuli leivottua eilen kun key lime pien teosta jäi yli valkuaisia. Suklaana käytin Maraboun 86 suklaata ja silti näistä tuli toooooosi makeita. Ohje täältä.

Makeat
Suklaamarengit

3 valkuaista
2 1/2 dl sokeria
70 g suklaata

Sulata suklaa. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vesihauteen päällä vaahdoksi. Vatkaa niin kauan, että sormien välissä vaahtoa kokeillessa sokerin kiteet ovat sulaneet. Nosta kulho pois vesihauteen päältä ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on jäähtynyt (noin 10 minuuttia). Kun massa on paksua valkoista vaahtoa  Kaada vaahdon päälle jäähtynyt sulatettu suklaa. Kääntele varovasti massaa lastalla, mutta älä liikaa, jotta suklaa ei sekoitu koko massaan ja tee siitä kokonaan vaaleanruskeaa. 
Nostele leivinpaperin päälle isolla kauhalla tai kahdella lusikalla kekoja. Nämä olivat sen kokoisia, että tällä reseptillä sain aikaiseksi 7 suurta suklaamarenkia. Paista 130 asteessa noin 50 minuuttia. 
 Nämä marengit saavat jäädä sisältä tahmeiksi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti